lauantai 12. lokakuuta 2013

Purjehduskauden päätös

Lauantaina 28.9 aamulla lähdimme  Varjakan satamaan maston laskuun. Työnjako meni niin että Tero ja Virpi hoiti veneessä tehtävät työt, Esko ja Rauha maalta käsin tehtävät työt. Lauantaina tuuli oli aika navakkaa. Siitä johtuen maston pystyssä pitäminen vanttien ja etustaagin irroittamisen jälkeen oli raskasta, Esko joutui menemään vinssiltä Teron kaveriksi mastoa pitämään. Virpi taas siirtyii tilanteessa Eskon tilalle vinsiin hoitoon. Lasku sujui aika hyvin, näin ensikertalaisiksi.

Lauantai 5.10  Oulunsalon Merenkulkijat järjestivät veneiden nostotalkoot johon mekin osallistuimme.  Aamulla oli koko perheellä herätys seiskan pintaan ja kahdeksan maissa lähtö Varjakan satamaan.





Nosturiauto saapui yhdeksän aikoihin.






"Ilmalaiva"


 Reilu pari tuntia talkoiltiin muiden veneiden nostoissa ja odoteltiin oman veneen vuoroa.



Vihdoin tuli aika siirtää Petrina nosturille


Nostoliinat sattuivat kohdallen kerralla.


Vene laskettiin trailerille. Talkoo väkeä siirtyi joka tassulle auttamaan. Petrinan asettelu traileriin sujui nopeasti ja jouhevasti, Kiitos kaikille avusta!



Aika meni kuin siivillä kun rupatetiin muiden veneilijöiden kanssa ja valmisteltiin Petrinaa siirtokuntoon. Kotipihaan ehdittiin vasta kolmen maissa. Illalla olisi ollut tiedossa muutakin ohjelmaa kuten purjehdusseuran lipun lasku sekä Oululaisten purjehdusseurojen yhteinen purjehduskauden päätöstilaisuus  illallisineen Teatteri ravintolassa. Me keskityimme "Petuun" ja rauhoitimme illan perheelle. Ruokaa ei tällaisena päivänä paljon ehdi/jaksa tehdä, helppo ja mukava päätös äidin kannalta oli tilata pizza paikalliselta yrittäjältä. Kyllä se maistuikin hyvälle, kun edellisen pizzan syönnistä oli melkein vuosi. Loppu ilta kului sitten "Petun" pesussa ja puunaamisessa. Purjehduskausi on paketissa vuodelta 2013. Illalla sauna ja TSUP!