tiistai 2. heinäkuuta 2013

SpinaakkeriViimeksi spinaakkerin käytön opettelu Juhanin kanssa jäi ukkosen takia aivan liian vähälle. Lauantaina 29.6 sattui hyvä keli spinaakkerin käytön harjottelemiseen. Tuulta oli meille juuri sopivasti n. 4 m/s. Saimme miehistöön minun ja Teron lisäksi Jarin, niin mikä ettei.  Jari peräsimeen ja Teron kanssa spinaakkerin opettelua.  Kysymyksiä spinaakkerin käytöstä oli paljon mm. Mistä spinaakkeri kannattaa nostaa ja mihin  laskea, kummalta puolen, entä tuuli?

Teimme sitten ihan oman pään mukaan näin, nostimme ja laskimme spinaakkerin etuluukusta. Netistä joltain videolta olemme katsoneet mallia. Käytännön kokemusta meillä ei spinaakkerin etuluukusta nostamisesta ollut. Hyvin se sieltä nousi ja laskeutui kun köydet oli oikeassa järjestyksessä. Laskiessa spinaakkerin kulmasta tai reunasta kiinni ja suppuun, sitten sullomaan luuukusta sisään. Spinaakkeria laskiessa täytyi varoa ettei itse mennyt etuluukusta sisään. Kolmikulmalla tuli käytyä samalla purjehduksella kaksi kertaa melkein huomaamatta, kun sahasimme Toppilan väylänsuun ja kolmikulman väliä edes takas. Seuraavana päivänä käsissä tuntui neljän tunnin jumppa spinaakkerilla.

Purjehdusreitti meni kutakuinkin näin:  kotisatamasta kolmikulmalle, sieltä Toppilan väylänsuulle  ja takaisin spinaakkerilla kolmikulmalle, Toppilan väylänsuun vihreän lateraaaliviitan kierto ja spinaakkeri ylhäällä kohti kotisatamaa.

Tulimme fokalla satama-altaaseen saakka, perämoottoria emme palatessa käyttäneet ollenkaan. Lähdöt ja paluut satamaan sujuvat jo paremmin. Tämä oli Petrinan yhdeksäs purjehdus meidän omistuksessa, purjehdusajat ovat olleet kahdesta viiteen tuntiin.


Spinaakkeri sotku keulapiikissä


 Seuraava projekti
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti