sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannus

Juhannuksena hienossa ilta auringossa kevyessä tuulessa käytiin kahden henkilön miehistöllä (Tero ja Virpi) viiden tunnin purjehdus yöttömässä yössä.

Reitti meni kutakuinkin näin. Kotisatamasta ensin laivaväylälle, sieltä Kyrönkarin linjataulujen avulla Toppilansalmea kohti. Suunitelma oli että Taskisen rannassa käytäisiin kääntymässä. Tuuli kääntyi vastaiseksi Toppilan salmen suulla, tehtiinkin suunnitelmiin muutos, käännyttiin takaisin ja jatkettiin reissua eri suuntaan. Hermannilta saatiin hyvät vauhdit kohti kolmikulmaa. Kolmikulmalla on muutamia kertoja jo käyty ja nälkä kasvaa syödessä, niin eihän me kolmikulmalla viitsitty vielä kääntyä vaan mentiin Runninleton punaiselle viitalle asti. Sieltä sitten laivaväylää mukaillen kotisatamaa kohti. Matkaa tuli noin 9 Mpk plotterin mukaan ja aikaa kului viisi tuntia. Tuulta oli n. 0 - 2 m/s. Varjakkaan menevän väylän pohjois viitalla loppui tuuli ja meillä meni siitä tunti satamaan. Oli mahtava keli ihailla rannoilla näkyviä juhannuskokkoja, ei raaskittu laittaa edes moottoria käyntiin, vaan lilluttiin loppun asti. Melomalla ois pääsy nopeammin perille, mutta eihän meillä mihinkään kiire ollut Juhannusyönä.
Aivan mahtavaa, keli, aurinko ja meri  <3

Satamaan tultiin ensimmäistä kertaa isolla purjeella niin tyyntä oli, fokka oli laskettu jo siellä pohjoisviitan seutumilla. Olihan outoa kun isonpurjeen pystyi pakkaamaan ihan rauhassa satamassa eikä vaudilla niinkuin yleensä. Vesillä näkyi monenmoista liikkujaa, tavallisten vesiskoottereiden, moottori-ja purjeveneiden lisäksi muutamia todella hienoja puuveneitä...

Satamassa edellisillä oli jäänyt sopivasti muutama kalikka käryämään nuotio paikalle. Purjeet kasaan, eväskassi mukaan ja makkaranpaistoon. Yö nukuttiin veneessä.
Pompen oli myös vesillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti